Skip to content

Podcast ‘De vreemdeling in ons midden’

Laatst deelde ik de aankondiging van de Gave-podcast ‘Nieuwe buren, nieuwe avonturen’. Dat was niet de allereerste keer dat ik een podcast maakte. Voordat deze serie online kwam, maakte ik al een podcast voor Gave. Dit hoorde bij de publicatie van het boekje ‘De vreemdeling in ons midden’.

Ik sprak met Samuel Lee, Henk Bouma, Esther van Schie, Koert van Bekkum, Samer Younan, Romina Pourkoros, Dennis van der Zee en Sandra Dekker over de plek van vreemdelingen in de Bijbel en in onze maatschappij. Ook thema’s als cultuurverschillen, trauma en gelijkwaardigheid komen voorbij.

De vijf afleveringen zijn ook zonder het boekje goed te volgen, al kan ik je de grondige studie van Lianne van der Zee ook echt aanbevelen.

Het maken van een podcast is voor mij een nieuwe manier om mensen te bereiken. Dat heb ik in elf jaar bij Gave nog niet eerder gedaan (en podcasts maken, dat heb ik moeten leren)! Ik hoop dat we jou en anderen nog meer weten te inspireren in het contact dat je (binnenkort) hebt met vluchtelingen.

Ik vind het leuk als je me laat weten wat je er van vindt. Welke aflevering heb je geluisterd? Ik hoor graag je reactie!

Meer informatie over het boekje en de podcastserie: https://www.gave.nl/vreemdeling

Of luister de serie op:

Podcast ‘Nieuwe buren, nieuwe avonturen’
God in Rome