Over mij


“Jaap, mag ik even met je praten?”. Ik geniet ervan als een jongere mij die vraag stelt. Samen lopen we dan een eind, al pratend over het leven. Of we drinken ergens koffie; ook goed.

Al meer dan 10 jaar heb ik contact met vluchtelingen. Die ervaring zet ik graag in, verschillende groepen nodigen mij uit om hierover te vertellen. De ver-van-je-bedshow wordt anders als je het verhaal hoort van een vluchteling. Soms gaat een van m’n vrienden mee.

Ik groeide op in een warme, reformatorische familie, daar ben ik dankbaar voor. Nu werk ik al jaren interkerkelijk; ik wil graag christenen in heel Nederland bereiken om samen te gaan voor de vluchtelingen in ons land. Op dit moment ga ik naar een kerk met veel verschillende culturen. Het is erg leerzaam om met diverse culturen samen uit de Bijbel te lezen en te ontdekken wie Jezus is.

Net nadat ik de pabo afrondde, werd ik meester in Zambia. Een jaar tussen de slangen wonen en meedraaien op het zendingsveld is enorm vormend! Ik val nog steeds af en toe in als leerkracht, op de Rehobothschool in Zeist. Ik vertel dan graag verhalen over andere culturen.

Op dit moment volg ik de opleiding jongerencoach. Wat ik leer, wil ik inzetten om jongeren beter te kunnen begeleiden. Ik wil met (vluchteling)jongeren zoeken naar talent, gerechtigheid, en persoonlijke ontwikkeling.

Ik mijn werk train ik ook graag vrijwilligers, dat komt omdat ik ook meester ben, denk ik. Ik hou van het onderwijs, en ik leer de ander graag iets.

Nieuwsgierig naar wie ik nog meer ben? Check gerust even mijn Linkedin, Instagram of Facebook. Of nodig me uit als spreker. Ook voor een persoonlijk gesprek mag je me benaderen.