Skip to content

Over mij

“Jaap, mag ik even met je praten?”. Ik geniet ervan als een jongere mij die vraag stelt. Samen lopen we dan een eind, al pratend over het leven. Of we drinken ergens koffie; ook goed.

Al meer dan 10 jaar heb ik contact met vluchtelingen. Die ervaring zet ik graag in, verschillende groepen nodigen mij uit om hierover te vertellen. De ver-van-je-bedshow wordt anders als je het verhaal hoort van iemand die gevlucht is. Daarom gaat soms een van m’n vrienden mee.

Ik groeide op in een warme, reformatorische familie, daar ben ik dankbaar voor. Nu werk en leef ik al jaren interkerkelijk; ik wil graag christenen in heel Nederland bereiken om samen te gaan voor de vluchtelingen in ons land. Op dit moment ga ik naar een kerk met veel verschillende culturen. Het is erg leerzaam om met diverse culturen samen uit de Bijbel te lezen en te ontdekken wie Jezus is.

Net nadat ik de pabo afrondde, werd ik meester in Zambia. Een jaar in het bos wonen en meedraaien op het zendingsveld is enorm vormend! Ik val nog steeds in als leerkracht, op de Rehobothschool in Zeist. De kinderen genieten van verhalen, vluchtelingvrienden die soms meegaan en de gesprekken over diverse culturen en geloven.

Ik mijn werk train ik ook graag vrijwilligers, zoekend naar praktijkervaringen die werken. Samen bereiken we meer mensen! Ik hou van het onderwijs en coaching, om de ander op weg te helpen.

Op dit moment volg ik een opleiding om therapeut te worden, via het Kempler instituut. Ik verlang naar diep menselijk contact, om met iemand mee te zoeken naar persoonlijke groei, tot je recht komen en omgaan met thema’s die blijvende invloed lijken te hebben.

Samen, het bereiken van vluchtelingen, persoonlijke ontwikkeling, levensverhalen, geloof en gelijkwaardigheid. Daar zet ik me voor in. Omdat ik geloof dat God ook niet tegen onrecht kan, ga ik voor gerechtigheid én barmhartigheid.

Nieuwsgierig naar wie ik nog meer ben? Check gerust even mijn LinkedIn, Instagram of Facebook.

Ook voor een persoonlijk gesprek mag je me benaderen. Misschien kan ik als jongerencoach iets voor jou betekenen? Of zoeken we samen naar wat je voor mijn werk kan doen.

Lees meer over de mogelijkheden om ook mee te doen!