Skip to content

Geniet van je potje advocaat!

Je hebt een potje advocaat gekocht of gekregen. We maken dit al jarenlang, echt een ambacht. Mijn moeder deed dit al vaker, onder andere voor verkopingen bij de kerk. De ervaring om dit product te maken is al heel lang geleden begonnen, en dat proef je! Ondertussen maken we dit met bijna de hele familie, meestal rond Kerst en rond Pasen.

Advocaat volgens oud recept. Homemade

Als je wilt weten wat ik met de opbrengt doe, kijk dan eens rond op deze website. Ik leef van giften, om jongerenwerk te doen onder vluchtelingen.

Jouw potje advocaat is dus echt een win-win-win actie: Terwijl jullie genieten van de advocaat, geniet ik van mijn werk. Maar ook de jongeren zijn dankbaar voor vriendschappen die ontstaan en al de andere dingen die gebeuren!

Ik krijg vaak vragen over de advocaat, daarom hieronder een aantal opmerkingen.

  • De advocaat is, mits gekoeld, best lang houdbaar door o.a. de suiker en de alcohol die erin zit. Ik ken mensen die een potje wel eens enkele maanden bewaard hebben, uiteraard blijft dat wel op eigen risico. Ik ken nog meer mensen die een potje binnen enkele dagen op hebben, gewoon omdat het lekker is.
  • We maken liter voor liter, echt een homemade product. Met eieren, vanillesuiker, brandewijn en normale suiker als ingrediĆ«nten.
  • Eet je het niet zo vaak? Dan voor jou een tip: het is lekker met slagroom en vaak wordt het in kleine hoeveelheden gegeten. Sommige mensen verwerken het in taart of maken er een toetje mee (met ijs, cake of chocola bijv.).

Voel je vrij om me even een berichtje te sturen, als je nog meer wil weten over mij (of over de advocaat).

Groet, Jaap