Wat doe ik?

Hoe ziet een dag voor jou eruit? Die vraag krijg ik regelmatig, maar toch is het elke week weer anders bij mij. Daarom vertel ik iets over de projecten waar ik bij betrokken ben, zodat jullie een beeld krijgen van wat ik doe.

Ik werk officieel 3,5 dag bij stichting Gave, waarbij ik vooral bezig ben met jongerenwerk.

Jongerenwerk

jongeren

Op dit moment ben ik teamcoƶrdinator van het team jongerenwerk, eind 2018 een zelfstandig en nieuw team binnen Gave. In 2015 zijn er veel jongeren naar Nederland gekomen, daardoor hebben we meer gedaan voor deze doelgroep. Mijn ervaring bij o.a. de jongensclub rondom azc Leersum helpt hierbij. Wat ik doe? Samen met andere jongerenwerkers bestaande clubs begeleiden, activiteiten opzetten en een impuls geven aan jongerenwerk met vluchtelingjongeren. Soms heel praktisch en gericht op het creĆ«ren van vriendschappen, maar ook activiteiten waarbij de bijbel open gaat.

Ik ga al enkele jaren mee met jongerenkamp van Gave. Een week lang leuke dingen doen, zoals zeskamp en bonte avond. Maar ook bijbelstudie met allerlei soorten mensen; moslim, orthodox, evangelisch, refo. Bijzonder om te mogen doen! Nu is de kampweek alleen in de zomer, maar door het jaar heen ben ik actief voor Connect Us. Een initiatief wat Nederlandse jongeren en vluchtelingjongeren bij elkaar brengt, zodat vriendschap ontstaat. Ik geniet!

Presentaties

Ik word landelijk ingezet om training of voorlichting te geven. Dit is soms op een school, bij een groep vrijwilligers of een gemeenteavond. Mijn onderwijservaring komt hierbij goed van pas. Ik denk graag mee wat de groep kan doen voor vluchtelingen. Of het nu om actievoeren gaat, of een activiteit. Om jongeren of kerkenraden. Het is belangrijk om bewust te worden van de bijbelse opdracht! Ook ben ik regelmatig betrokken bij trainingen en cursussen vanuit Gave, bijvoorbeeld over interculturele communicatie. Vraag me gerust een keer, ik kom graag langs.

Rugtasactie

Een kerk in Doorn vulde om het jaar rugtasjes met speelgoed voor vluchtelingkinderen. Zelf heb ik het ook een jaar opgepakt, waarbij ik genoeg tasjes had voor twee azc’s. Mijn woonkamer was hierdoor behoorlijk chaotisch, maar het was een succes. Dit bracht me op een idee! In samenwerking met ‘de Samaritaan’, die bekend zijn van de schoenendoosactie, hebben we een landelijke tasjesactie opgezet. Elk jaar groeit de actie, in 2016 hebben we op ruim 40 azc’s uit kunnen delen! Nu is het een blijvende samenwerking tussen Gain en Gave, waar mijn collega’s mee bezig zijn. Kijk op de website van stichting Gave voor meer info.

 

Uw gift zorgt ervoor dat ik meer tijd heb hiervoor, zodat mijn tijd niet nodig is om ander werk te doen. Ik doe het graag, want ik geloof dat het belangrijk is!

Mijn missie is om christenen te helpen beter met vluchtelingen om te gaan. Samen kunnen we dit mogelijk maken.