Wat doe ik?

Hoe ziet een dag voor jou eruit? Die vraag krijg ik regelmatig, maar toch is het elke week weer anders bij mij. Daarom vertel ik iets over de projecten waar ik bij betrokken ben, zodat jullie een beeld krijgen van wat ik doe.

Ik werk officieel 3,5 dag bij stichting Gave, waarbij ik vooral bezig ben met jongerenwerk.

CORONA: onze missie blijft belangrijk. Ik wil graag vluchtelingjongeren bereiken en Nederlanders helpen dit ook te doen. In deze periode doen we dit op verschillende manieren, voornamelijk digitaal. Het werk blijft, al is het opeens digitaal. Ik heb nogsteeds veel contact met jongeren!

Jongerenwerk

jongeren

Op dit moment ben ik teamcoƶrdinator van het team jongerenwerk, eind 2018 een officieel team binnen Gave. Mijn ervaring bij o.a. de jongensclub rondom azc Leersum helpt hierbij.

Wat ik doe? Samen met andere jongerenwerkers bestaande clubs begeleiden, activiteiten opzetten en een impuls geven aan jongerenwerk met vluchtelingjongeren. Soms heel praktisch en gericht op het creƫren van vriendschappen met Nederlandse leeftijdsgenoten, maar ook activiteiten waarbij de bijbel open gaat. Ook trainen of ondersteunen we andere jongerenwerkers/vrijwilligers in hun contacten met deze jongeren.

Mijn missie is om christenen te helpen beter met vluchtelingen om te gaan. Help je mee?

Ik ga al enkele jaren mee met jongerenkamp van Gave. Een week lang leuke dingen doen, zoals zeskamp en de bonte avond. Maar ook bijbelstudie met allerlei soorten mensen; moslim, orthodox, evangelisch, refo. Bijzonder om te mogen doen!

Nu is de kampweek alleen in de zomer, maar door het jaar heen ben ik actief voor Connect Us. Een initiatief wat Nederlandse jongeren en vluchtelingjongeren bij elkaar brengt, zodat vriendschap ontstaat. Ik geniet!

Presentaties

Ik word landelijk ingezet om training of voorlichting te geven. Dit is soms op een school, bij een groep vrijwilligers of een gemeenteavond. Mijn onderwijservaring komt hierbij goed van pas.

Ik denk graag mee wat de groep kan doen voor vluchtelingen. Of het nu om actievoeren gaat, of een activiteit. Om jongeren of kerkenraden. Het is belangrijk om bewust te worden van de bijbelse opdracht, om te zorgen voor de vreemdeling! Ook ben ik regelmatig betrokken bij trainingen en cursussen vanuit Gave, bijvoorbeeld over interculturele communicatie. Vraag me gerust een keer, ik kom graag langs.

Rugtasactie

Een kerk in Doorn vulde om het jaar rugtasjes met speelgoed voor vluchtelingkinderen. Zelf heb ik het ook een jaar opgepakt, waarbij ik genoeg tasjes had voor twee azc’s. Mijn woonkamer was hierdoor behoorlijk chaotisch, maar het was een succes. Dit bracht me op een idee! In samenwerking met een andere organisatie is een landelijke tasjesactie opgezet. Elk jaar groeide de actie, in 2016 hebben we op ruim 40 azc’s uit kunnen delen! Nu is het een samenwerking tussen Gain en Gave, waar mijn collega’s mee bezig zijn. 

 

Uw gift zorgt ervoor dat ik meer tijd heb hiervoor, zodat mijn tijd niet nodig is om ander werk te doen. Ik doe het graag, en ik geloof dat het belangrijk is!