Wat een timing!

timing

verhuizenOf ik wil helpen met verhuizen? Eigenlijk had ik geen tijd, maar ik weet hoe belangrijk het voor hen is. Dus stap ik in de auto, laadt deze vol en komen we samen tot de conclusie dat niet iedereen mee kan in de auto. De rest volgt per trein. Dankbaar zijn ze zeker.

De vader van het gezin ging mee. Deze Syriër kan nog geen Nederlands, hij is kort in dit land. Zijn zoon ken ik goed van de jongensclub en hij was vooruit gevlucht. Ik haal diep adem en probeer onderweg mijn Arabisch een beetje te oefenen.

In het huis aangekomen zie ik dat er enkel een vloer in ligt. Ik neem me voor om christenen in de omgeving te zoeken, die hopelijk kunnen helpen. Dat zal lastig worden, want het is een paar dagen voor kerst.

Iedereen is druk, of ergens anders op gericht. Toch hoop ik dat ik dat nog even kan regelen. Dus stuur ik een mail naar verschillende mensen uit de regio.

Helaas geen antwoord.

Dallos airbus makes maiden flight to Egal international Airport in Hargeisa SomalilandVoor mijn reis naar oost-Afrika had ik al mn spullen gepakt. Nog even keek ik in mijn mailbox, maar er was geen reactie geweest. Op schiphol check ik in, drink nog wat in een restaurantje om de tijd te doden. Op het moment dat we naar de gate willen gaan, we kunnen zo het vliegtuig in, word ik gebeld. Onbekend nummer, met mn hoofd al half in Afrika besluit ik om even snel op te nemen.

‘Hallo! Ik kreeg je mail en heb rondgevraagd in mijn kerk, maar we willen graag helpen! Hoe kan ik hem bereiken?’ Snel de situatie uitgelegd, ik stap echt bijna het vliegtuig in. Ik heb het nummer van de Syrische zoon gegeven, en hem ook nog heel kort opgebeld. Dit alles moest binnen een minuut nog even gebeuren.

Uren later. Aangekomen in Djibouti. Waar ik slaap is wifi, dus ik besluit die jongen even te appen. Er is heel veel dankbaarheid, hij is enorm blij. Er is al van alles geregeld, ze slapen niet meer op de vloer!

Weer besef ik dat God ook de tijd in Zijn hand heeft. Ik dacht het toch even te kunnen regelen, wat me niet lukte. Maar God’s timing is perfect.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.