Eeehm.. Jaap?

Mis je het onderwijs niet?

Het was raar, vooral de eerste week dat school weer begon. Opeens was ik niet bezig met het inrichten van een lokaal en het opstarten van een klas. Maar ik heb een missie. Vluchtelingen in contact brengen met christenen, en andersom. onderwijsMijn werkervaring in het onderwijs kan ik goed gebruiken bij presentaties, trainingen, jongerenwerk enzovoort. Het is een hele mooie basis! Gelukkig mag ik af en toe nog invallen op mijn oude basisschool! En eigenlijk geniet ik juist van de nieuwe mogelijkheden die ik nu heb..

 

Kan je rondkomen? 

geld-lenen-zakelijkIk heb geleerd om met weinig geld te leven. En ja, dat kan. Best leerzaam overigens, mijn situatie laat het nu ook toe. Niet voor iedereen zou dit zomaar kunnen. Ik woon anti-kraak, eet regelmatig ergens anders en gebruik dan ook het internet daar. Want dat heb ik weer niet thuis. Op dit moment krijg ik netto iets minder dan 500 euro per maand. Gelukkig maak ik me geen zorgen, al is het wel echt nodig om mijn achterban uit te breiden. Zeker nu er een APK-keuring aankomt. Toch maak ik me geen zorgen. Ik geloof dat God zal voorzien en dat de keuze die ik maak goed is.

 

Werk je nu fulltime bij Gave?

Nee. Helaas ben ik nog niet zover! Bij meer maandelijkse steun heb ik direct meer uren onder contract. Officieel is dat nu nog 16 uur, maar in de praktijk werk ik al meer. De extra tijd besteed ik nu om mijn achterban op te bouwen, al gebruik ik die tijd liever voor vluchtelingen.. Daarnaast ben ik invaller in het onderwijs en invalnachtwacht bij Timon(minderjarige vluchtelingen, zonder familie in NL). Dus meer maandelijkse inkomsten = direct meer uren bij Gave!

Spijt van mijn keuze? Nee, totaal niet. Het is goed om de focus te hebben bij het werk rondom asielzoekers. Ik geniet van de doelgroep, maar zie ook dat er in christelijk Nederland nog veel te doen is. Er komen andere mogelijkheden op me af, nu ik niet vast zit aan de ‘uren voor de klas’. Al geniet ik af en toe ook nog van het invallen.

 

 

Door uw gift, kan ik het asielzoekerswerk uitbreiden. Uw hulp is daarvoor hard nodig. Samen kunnen we zo betekenisvol zijn voor vluchtelingen! Een maandelijkse gift helpt het meest. Daar kan ik meer rekenen! Liever een maandelijks lager bedrag, dan een eenmalig hoog bedrag.

IBAN NL54 INGB 0006 4722 46 op naam van ‘Stg Gave tbv Jaap vd Kamp. Deze rekening heeft een ANBI-keurmerk. Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *