kruispunt: ik volg mijn passie

droom-en-doe-LOESJEHet zal jullie niet ontgaan zijn, ik heb een missie. Misschien weet je niet precies welke missie dan, maar wel dat het te maken heeft met vluchtelingen in Nederland. En met mijn christen-zijn.

Wat ooit begon met een paar uur sporten, is een beetje uit de hand gelopen. Ik heb er zelfs mijn werk van kunnen maken, via Gave. De contacten die ik kreeg zijn bijzonder, veel van de jongens spreek ik nog af en toe. Een paar zijn goede vrienden geworden!

Bij stichting Gave mag ik mooie dingen doen. Dit alles om de christenen in Nederland te helpen om te gaan met de medelanders; vluchtelingen die naar ons land gekomen zijn. Ik zie grote eenzaamheid en veel vragen bij deze doelgroep. Ook zie ik mooie contacten ontstaan en is het verrijkend voor jezelf.

Na de zomer wil ik meer bij Gave aan de slag! Ik wil meer gaan doen voor vluchtelingen, met vluchtelingen. Mijn missie is om op te komen voor stemmelozen. Er wordt zo ontzettend veel over hen gepraat. En te weinig met hen. Er is zoveel angst ontstaan in Europa, terwijl we als christen ons niet mogen laten leiden door angst. Ik wil graag kerken helpen om hiermee om te gaan, mensen inspireren en enthousiasmeren om het contact aan te gaan met asielzoekers.

Mijn leven is veranderd sinds ik dit doe. Het maakt je dankbaar voor wat je hebt, en het zorgt bij mij voor enorm veel passie. Als christenen klaarstaan voor je naaste, wie het ook is. Als christenen elkaar helpen om dit mogelijk te maken.

Ik stop voorlopig met lesgeven. De mooie baan die ik had, geef ik hiervoor op. Hier wil ik voor gaan staan. Met een missie vooruit, omdat ik geloof dat God mij roept en zo gebruiken wil. Een stap in onzekerheid, zeker als ik de mensen om mij heen serieus neem. Voor mij voelt het zeker. Wel een keuze om in eenvoudigheid te gaan leven, met minder geld. Daardoor ga ik bijvoorbeeld anti-kraak wonen.

handenIk kies voor mijn missie. Ik help kerken in beweging te komen voor vluchtelingen en help je dit mogelijk te maken?

Door uw gift, kan ik investeren in het asielzoekerswerk. Uw hulp is hard nodig. Samen kunnen we zo betekenisvol zijn voor vluchtelingen! Een maandelijkse gift helpt het meest, daarmee kunnen we doorrekenen! 

IBAN NL54 INGB 0006 4722 46 op naam van ‘Stg Gave tbv Jaap vd Kamp.Deze rekening heeft een ANBI-keurmerk.

3 gedachten over “kruispunt: ik volg mijn passie

 • 22 april 2016 om 02:21
  Permalink

  Heel mooi Jaap! Het is echt bijzonder wat en dat je dit gaat doen! Veel zegen!

  Beantwoorden
 • 22 april 2016 om 06:53
  Permalink

  Topper! Mooi om te lezen. Ga je geen spijt van krijgen. Gods rijke zegen voor jou, opdat je tot zegen zult zijn voor alle mooie mensen die op je weg komen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *