Te gast op radio 1

radio 1 op straat

Op 15 juli werd ik aan het eind van de middag gebeld. Of ik op Radio 1 in gesprek wilde met Rob Oudkerk over het azc in Overberg. Natuurlijk zei ik meteen ja, wat een mogelijkheid om te vertellen over het werk dat wij als kerken kunnen doen voor de vluchtelingen!

In Overberg stond een oude schoolbus, omgebouwd tot radiostudio. Ik was er samen met vrijwilligers en een wethouder uit Overberg. Bij zo’n gesprek wil je altijd meer zeggen dan je de kans krijgt. Wel heb ik duidelijk kunnen vertellen dat de kerken proberen de mens achter de vluchteling te zien, en ik vertelde over het welkomstpakket dat elke asielzoeker krijgt. Ook dat het omzien naar deze groep ervoor kan zorgen dat de risico’s kleiner worden. Iets waar de omgeving erg bang voor was.

Ik ben dankbaar dat deze mogelijkheid er was, dat dit weer op mijn pad kwam. Hier de link naar de uitzending, het is de moeite waard om te luisteren.

Dit is wat ‘Radio 1 op straat’ er zelf over schrijft:

Overberg. 1opstraat maakt vanavond een vervolguitzending op de komst van asielzoekers in Overberg. In de vorige uitzending was de plaatselijke bevolking behoorlijk angstig voor de mogelijke gevolgen die een asielzoekerscentrum kan brengen. Inmiddels zijn er al verschillende mensen in het centrum ondergebracht en hebben een aantal dorpsbewoners zich aangemeld als vrijwilliger. Is de publieke opinie omgeslagen? Zijn er incidenten geweest? Of verloopt alles vrij rustig?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.