Groeien als man

Echte jongens van de straat. Op maandag staan er een paar gasten met een iets te stoere houding op de parkeerplaats. Natuurlijk, een eerste dag is spannend en een beetje aftasten. De ene jongen, laat ik hem Kamal noemen, ken ik goed. Een paar jaar terug was hij ook met mij op kamp, ondertussen is hij al een aantal keer meegeweest. Een goeie jongen, die ‘in het echte leven’ veel bezig is met dingen die .. eehm hoe zal ik het netjes zeggen.. niet echt handig zijn.

Ik geniet als we bezig zijn met spelletjes zoals zeskamp. Met een glimlach kijk ik naar het enthousiasme van Kamal, zn vrienden thuis zouden dit eens moeten zien. Een totaal andere kerel hier! Elk spelletje gaat hij voor, zelfs als z’n vrienden afhaken. Deze week inhaleert hij echt alles wat voorbijkomt!

Elke maaltijd vind hij een manier om ongemerkt naar buiten te glippen, je moet wat doen als je wil roken. En in de Arabische wereld heeft een maaltijd vaak geen gezamenlijk einde. Je kan gewoon weglopen van tafel als je klaar bent. Elke maaltijd spreek ik hem wel even, vaak als hij al om het hoekje staat. Ik geniet van dit contact.

Lanzamerhand gaat er een laagje af. Op de foto’s zie ik het zelfs terug. Wat op maandag de ‘stoere mooiboy’ is, veranderd in een zachte, lieve jongen. Bizar wat een weekje liefde met deze jongens doet. En daarom genieten ze er ook zo van.

Als we een gesprek hebben over geloof en het leven, dan is het duidelijk dat er veel stress is. En ‘in het echte leven’ zijn er genoeg manieren om dat te verdoven.

‘Deze week groei ik als man Jaap’. En de conclusie is helaas dat buiten kamp dit heel ingewikkeld is. Maar gelukkig komt hij regelmatig naar kamp en zijn we al lange tijd broers. ‘Jij kent me echt te goed Jaap’, zegt Kamal met een lach. Hij vindt het niet eens eng. En tegen zijn vrienden, ‘maar echt, hij weet alles van mij’. Ik hoop hem na kamp snel weer te zien. M’n broertje. Die allang niet meer zo klein is als toen ik hem ontmoette.

Het werk wat ik doe is afhankelijk van giften, er is geen salaris beschikbaar. Wilt u het mogelijk maken? Dan blijf ik enthousiast hiermee doorgaan! Klik hier voor meer info, of kijk gerust nog even rond op mijn blog om een beter beeld te krijgen van het jongerenwerk.

Hieronder nog enkele foto’s van het gavekamp 2019.

Eén gedachte over “Groeien als man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *