Steun mij

Ik ben 100% afhankelijk van uw donatie. Stichting Gave werkt niet met salarissen. Elke medewerker werkt hier vrijwillig of heeft een achterban opgezet, van jongerenwerkers tot en met de directeur.

Op dit moment kan ik de giften omzetten in 28 uur per week, waarbij ik net iets boven het minimumloon ontvang. Daar ben ik dankbaar voor, en tegelijkertijd hoop ik op groei!

Binnenkort een keer koffiedrinken? Ik vertel graag over mijn werk en mijn passie. Geheel vrijblijvend een keer doorpraten over drijfveren in het leven? Ik ben ook benieuwd wat jullie belangrijk vinden en sta open om samen in gesprek te gaan.

Wilt u nadenken over een maandelijkse gift? Dat zorgt voor stabiele maandelijkse inkomsten, zeker nu we in een tijd leven dat acties moeilijk zijn om te uit te voeren. Ik ga graag door met het werk!

Via Stichting Gave heb ik een rekening gekregen met ANBI-keurmerk. Hierdoor is uw gift aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

de ene geeft geld, de ander tijd! Samen maken we de missie mogelijk

U kunt uw gift ook overmaken naar:
IBAN NL54 INGB 0006 4722 46
Op naam van ‘Stg Gave tbv Jaap vd Kamp’

Goed om te weten: ik zie niet wie mij steunt, mijn penningmeester houdt dit bij.

Wat is nodig?

Het is bijzonder dat zoveel mensen mij maandelijks steunen om 28 uur per week betaald te kunnen werken met en voor vluchtelingjongeren; tegelijk is het nog niet genoeg om mijn werk te kunnen doen. In de toekomst zou het kunnen betekenen dat ik minder uur voor Gave aan de slag kan. Dit hoop ik natuurlijk niet, want er is genoeg te doen!

Om inzichtelijk te maken wat er nog nodig is, heb ik samen met mijn achterbancomité een doel gesteld. Op dit moment komen we per maand te kort. Daarom zoeken we naar mensen die mij maandelijks willen steunen. Helpt u dit werk te groeien?

Stichting Gave betaalt een groot gedeelte van de loonbelasting, er zijn verder weinig onkosten. Elke gift maakt dit werk dus direct mogelijk!

Wat zegt de Bijbel erover?

De Bijbel spreekt niet direct over een achterban, maar wel over financiën.

  • De zendingsopdracht is een verantwoordelijkheid voor elke christen. Dat ik dit werk doe, betekent niet dat ik beter ben dan anderen. De Bijbel spreekt over lichaamsdelen die samen één lichaam vormen. Elk lichaamsdeel heeft een eigen functie en is onmisbaar. Ik zie dit werk ook als iets wat we samen doen!
  • Bij de uitzending van de 72 discipelen (Lukas 10) spreekt Jezus over ‘de arbeider die zijn loon waard is’. Ook wordt er vaak geschreven over de zorg voor de ‘weduwe, wees en vreemdeling’. Juist Jezus heeft oog voor de zwakkere, verdrukte of belaste medemens.
  • Geloof is afhankelijk leven met God. God noemt in de bijbel dat we geen zorgen hoeven te maken over de dag van morgen. Of waarmee we ons zullen voeden of kleden, Hij wil voor ons zorgen!
  • Van geven wordt je rijker. Van (op)offeren trouwens ook. Of het nu tijd, aandacht of geld is. Het brengen van een offer lijkt een oudtestamentische gedachte, maar dit is juist ook wat Jezus deed. Het sterven aan het kruis, zodat er vergeving en verzoening mogelijk is. God vraagt ons om te leven tot Zijn eer!

Achterbancommissie (ABC)

Ik word gesteund door een achterbancommissie, kortweg ABC. Veel mensen kennen dit principe beter als een thuisfrontcommissie. Mijn ABC helpt mij met praktische dingen, zoals financiën bijhouden en het meedenken over acties/nieuwsbrief.  De ABC bestaat nu uit 2 personen: communicatie/PR-held Ben Bemelmans en penningmeester Kees Steenbeek. Ik ben nog op zoek naar iemand die hierbij wil helpen. Als er 3 of 4 mensen zijn, helpt dit mijn achterban groeien en te onderhouden. 

Heb je een specifiek talent die je in wil zetten of sponsormogelijkheden als bedrijf? Een keer over doorpraten? Laat het me maar weten!

Meld u aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van mijn werk!