Van schepping tot Zaligmaker

Afbeelding1Kerstfeest. Ik blijf het bijzonder vinden om dit met vluchtelingen te mogen vieren! Zoals vorig jaar waren er weer veel die meegingen. Bij het AZC werden ze opgehaald. Er was in totaal wel plek voor 100 mensen. Een bijzonder moment om uit te kunnen leggen waar het nu echt om gaat. Wie Jezus is en wat Hij gedaan heeft.

Er is veel geregeld vooraf. Zo is er eten genoeg voor iedereen. Voor de kinderen is er een speciaal programma, zelfs voor de allerkleinsten is een crèche geregeld. De zaal is versierd, koek en chocola staat klaar. Nog een gebed met alle vrijwilligers en dan gaan we ze ophalen.

We leven in een gebroken wereld.
We leven in een gebroken wereld.

Als ik bij het AZC sta, met veel andere vrijwillige chauffeurs, ben ik verwachtingsvol. Net als bij elke activiteit, weet je nooit hoeveel er gaan komen. Zullen de jongens van de jongensclub er ook bij zijn?

De viering is mooi. Duidelijk wordt uitgelegd dat Jezus de Zaligmaker is. Wel vanaf het begin, de schepping. Hoe kwam de zonde in de wereld en dat Jezus daar de oplossing voor is. Als je dat niet weet, waarom zou je dan een zaligmaker nodig hebben?

‘Muziek is echt mooi’, verzucht een van de jongens. Diegene die naast hem zit zegt: ‘maar Jaap, wij zijn allemaal moslim!’. Snel wordt door een moslim uitgelegd dat Jezus ook in de koran voorkomt en dat het dus niet zo’n eng onderwerp is. Toch hoop ik dat ze de echte Jezus mogen leren kennen, niet de ‘profeet die geen God is’ zoals er in hun heilig boek beschreven staat..

Nieuw leven is door wat Jezus deed!
Nieuw leven is mogelijk door wat Jezus deed!

2152

Eén gedachte over “Van schepping tot Zaligmaker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *