Alles wat je tegenkomt?

Ik kom aanlopen met een bloem die ik net geplukt heb. Als ik hem aanbied aan een van de jongens, zeg ik er snel bij ‘deze kan je opeten. Durf je dat eigenlijk wel?’.

Hij kijkt me aan met trotse ogen. “Natuurlijk durf ik dit”, maar stiekem verraad zijn gezicht dat hij het spannend vindt. De Oost-Indische kers verdwijnt in zijn mond. “Beetje pittig Jaap, maar niet vies!”. De andere jongeren, die bezig waren met een groepsopdracht, worden wel nieuwsgierig. Als het tekenen klaar is, wil de rest graag ook de bloemen proeven.

“Bij ons thuis zitten kruiden in een potje”, klinkt het al snel. Ik vind dit juist leuk. Even komt de docent in me naar boven.

Jaap bij een struik
Nee, ik eet niet alles ;-).

We proeven allerlei kruiden, en bedenken met welk eten dit lekker is. Zo proeven we pizza(basilicum), drop(bronzen venkel) en kip(rosemarijn). “Kan ik ook kruiden meenemen voor thee Jaap?”

Als we teruglopen wijs ik een sterk geurende lavendel aan bij iemand in de tuin. Eerder hadden een paar meiden dit al op hun pols gewreven. Een van de jongeren vraagt me met een grijns: “Jaap, eet jij echt alles wat je tegenkomt?”. Vrolijk lopen we verder. Ik geniet van het jongerenwerk én van de creativiteit van God in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *