Kerst – er is genoeg!

kerstster

 

vlaardingerbroekMijn telefoon ging. Een van de vrijwilligers belde. ‘Komt er nog een auto die kant op?’. Diegene die alle chauffeurs regelde stond al naast me en niet meer bij het AZC. Komen er nu echt nog meer mensen naar ons toe? Dan gaan we nu weer rijden!

Voorgaande jaren waren we wel groepen van 100 man gewend. Maar nu bleef het maar stromen. Elke keer is het weer spannend om kerst te vieren, ook praktisch gezien. Want hoeveel mensen er komen, weet je pas op het moment dat ze er zijn. Hoeveel eten heb je dan nodig? En heb je genoeg plek om te zitten?

 

Dit jaar waren er zelfs kerstpakketten geregeld, maar hoeveel heb je er nodig en hoe verdeel je die? En toch komt dit ook elk jaar weer goed. We maken er ons al geen zorgen meer over, we regelen, organiseren en bidden dat het goed zal komen.

Met zo’n 160 vluchtelingen, van oud tot jong, kijken we naar een voorstelling van Matthijs Vlaardingerbroek. Hij kan het verhaal visueel maken, zodat veel mensen begrijpen wat de boodschap is. Vooral voor kinderen was het leuk en daarom genoten de ouderen ook heel erg. Het was helder: “God geeft Zijn Zoon, uit liefde voor de wereld. God wil dicht bij ons zijn, Hij wil Zaligmaker zijn”.

Na met elkaar gegeten te hebben, in een extra zaal nog even extra tafels gedekt, was de middag voorbij. Mooi om dit te mogen vieren met elkaar. Mooi om tijd te hebben om koffie te drinken en aandacht te hebben voor de vluchtelingen. Er waren zelfs een paar jongens die net  verhuisd waren. Speciaal om hier bij te kunnen zijn.

De tafel met anderstalige lectuur was aan het einde erg leeg. Ik hoop en bid dat Jezus ook hun hoop mag worden. Licht in het donker. Om zo echt een zalig kerstfeest te hebben!

 

uitnodiging


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.